Ultieme bescherming van beton met de meest optimale betoncoating
Of het nu gaat om een constructiedeel, trap, wand, vloer of een ander bouwdeel, met onze betoncoatings weet u zeker dat de ultieme bescherming wordt geboden. Bestaande betonnen vloeren kunnen snel worden behandeld met een betoncoating en zelfs bestaande coatings worden het best beschermd door een nieuwe coatinglaag te appliceren. Een betoncoating is het ultieme beschermingsmiddel voor betonnen bouwelementen. Sinds 1998 zijn wij actief in de coatingbranche en leveren wij innovatieve oplossingen voor diverse projecten in heel Nederland. Betoncoatings kunnen in allerlei kleuren en verschijningsvormen worden aangebracht, van een simpele transparante coating tot een zeer functionele anti-slip coating voor veiliger gebruik en transport. En zelfs een antistatische coating (ESD-coating) die statische elektriciteit snel afvoert, behoort tot de mogelijkheden.
Renovatieprojecten en betoncoatings
Wij werken veelvuldig aan specifieke renovatieprojecten. Meestal projecten waarbij een betoncoating wordt toegepast om bestaande betonnen ondergronden weer duurzaam te maken. Voorafgaande aan de uitvoering is het belangrijk om de bestaande ondergrond eerst goed in kaart te brengen. Te ruwe oppervlakken kunnen eerst worden geschuurd en soms is een goede hecht primer noodzakelijk. Onze technische coatingspecialisten kunnen u gedegen advies bieden als het gaat om de behandeling van de ondergrond en de applicatie van de juiste betoncoatingproducten. Net zo belangrijk is daarna het te kiezen coatingsysteem alsmede de planning van het uit te voeren werk.
Waarom heeft u een coatingspecialist nodig? Simpel, omdat deze u exact kan vertellen welke betoncoating precies past in uw situatie. Hieronder wat meer uitleg over de diverse soorten betoncoatings:
Over betoncoating en de indeling in verschillende coatingsystemen
Een betoncoating moet primair het binnendringen van vocht en schadelijke stoffen tegengaan. Een betoncoating bestaat doorgaans uit een bindmiddel, pigment, een vulstof en een oplos- of verdun middel. Onderscheid wordt gemaakt in polyurethaan, epoxy- en acrylaat coatings. De keuze is meestal vooral afhankelijk van de uiteindelijke kleur en de belastingen waartegen het beton moet worden beschermd. Betoncoatings vindt men in twee systemen, een fysisch drogend systeem en een chemisch uithardend systeem. Betoncoatings worden in laagdiktes van circa 100 tot 200 µm (0,1 – 0,2 mm) toegepast. Er zijn 1-laags en 2-laags systemen en soms kan het noodzakelijk zijn om deze systemen veelvuldig en herhalend toe te passen als de situatie daarom vraagt. De 1-laags systemen zijn de fysisch drogende systemen, waarbij droging tot stand door verdamping van het verdun middel of bij een dispersie door de verdamping van het water. Chemisch uithardende systemen (2-laags) zijn te onderscheiden in twee categorieën. Enerzijds de coatingsystemen waarbij een chemische reactie tussen het bindmiddel en een verharder tot stand komt, waarbij polymerisatie (verharding) tot stand komt. Anderzijds de systemen waarbij reactie plaatsvindt met vocht uit de omgeving of uit het beton (zogenoemde vocht uithardende of ‘moisture curing’ systemen).
Welk systeem of betoncoating is geschikt voor uw vloer, wand of constructiedeel?
Wilt u gericht advies over de mogelijke coatingsystemen die voor uw situatie het meest geschikt zijn? Vraag het onze coatingspecialisten, stuk voor stuk betonvloer designers van het eerste uur die alles weten over de behandeling van beton en de verschillende soorten betoncoatings!